За повечето американци празничният шопинг 2020 няма да е такъв, какъвто беше.

...
За повечето американци празничният шопинг 2020 няма да е такъв, какъвто беше.
Коментари Харесай

Ковидът променя и коледния шопинг

За множеството американци празничният шопинг 2020 няма да е подобен, какъвто беше. Само 45% от американските консуматори възнамеряват да посетят търговски център този сезон, спрямо 64%, които са пазарували в мол предишния ноември и декември, съгласно изследване на Международния съвет на комерсиалните центрове, представено от Bloomberg и investor.bg.

Прогнозата е нов удар за американските молове, които към този момент бяха съществено наранени от пандемията, която блокира стопанската система, промени навиците на извършване на покупки и накара хората да заобикалят многолюдни места. Десетки търговци в търговски центрове подадоха молби за неплатежоспособност тази година, в това число J.C. Penney и J. Crew.

Тази година ще следим увеличение на електронната търговия, а покупките ще бъдат разпределени за по-дълъг интервал. Повече от три четвърти от интервюираните чакат тази година да стартират да пазарят по-рано от нормалното.

Въпреки това към осем на всеки 10 души споделят, че ще посетят физически магазин за своите покупки за празниците. Повече от половината от интервюираните възнамеряват да купуват повече от дребни търговци, потърпевши най-силно от Коронавирус пандемията.

Обикновено моловете блестят по време на празниците, като се трансформират в обичани места за събиране и срещи, където фамилиите могат да преглеждат магазини, да похапват и да си вършат фотоси с Дядо Коледа.

Но съгласно отчет на ICSC, в който са взели участие 1004 американски жители от 28 до 30 септември, така наречен бейби бумъриq чиято възраст (над 60 г.) ги излага на по-висок риск от ковид, е минимум евентуално да посетят мол през този празничен сезон.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР